Dat kan!
Speciaal voor iedereen die regelmatig mensen interviewt in ramp- of crisisgebieden of na een traumatische gebeurtenis, ontwikkelde ik de training Traumasensitief interviewen.
Tijdens de training, die gelinkt is aan mijn boek Trauma is besmettelijk, leer je aan de hand van veel ervaringsverhalen en praktijkvoorbeelden hoe je op een traumasensitieve manier gesprekken kunt voeren. Daarnaast denken we na over ethische manieren om verhalen te vertellen, privacy van slachtoffers en de impact die je verhaal kan hebben – op anderen maar ook op jezelf.
Een praktische training van 2 tot 4 uur (afhankelijk van je wensen).
Mijn verhaal
Vijftien jaar geleden begon ik als freelance journalist getraumatiseerde mensen te interviewen.
Ik wist toen wel hoe ik goede gesprekken kon voeren, maar eigenlijk niet hoe je dat op een traumasensitieve manier doet.
Dat wilde ik veranderen!
Ik interviewde veel experts, las boeken en heb inmiddels ook gewoon heel veel ervaring: ik reisde voor NGO’s naar talloze crisisgebieden en woonde en werkte vier jaar als journalist, fotograaf en filmmaker in EthiopiĆ«. Alles wat ik leerde over traumasensitief interviewen bundelde ik in mijn boek Trauma is besmettelijk. Dit boek vormt een leidraad voor de training, die bol staat van de praktische voorbeelden en verhalen.